Safepro® B-LC-007. Starter culture – with license to kill

SafePro_OnePager_B-LC-007

Nowość – FreshQ® Tvarog 1 – kultury ochronne firmy Chr. Hansen

Fermentacja jest naturalną metodą konserwacji żywności znaną ludziom od tysięcy lat. Dawniej fermentacja odbywała się ona w sposób przypadkowy, bez możliwości pełnej kontroli. Rozwój nauki i wieloletnie doświadczenie specjalistów z firmy Chr. Hansen pozwoliły wytyczyć nowe standardy w dziedzinie mikrobiologicznej ochrony żywności – zwanej obecnie bioprotekcją.

Od wielu lat Chr. Hansen pracuje nad rozwiązaniami dedykowanymi poszczególnym grupom produktów spożywczych taki jak: mięso, wino, ryby, dania gotowe. Jednakże to produkty mleczarskie są tradycyjnie w centrum zainteresowania naszej firmy. W końcu ubiegłego roku firma zaprezentowała najnowszą, drugą generacje kultur ochronnych FreshQ®...

Oferta inne

Ponadto posiadamy w ofercie:

  • środki do mycia i dezynfekcji instalacji i urządzeń w przemyśle spożywczym
  • środki konserwujące
  • napoje energetyzujące
  • taśmy klejące

Lody i napoje, przetwórstwo owocowo-warzywne

Lody i napoje:

  • barwniki naturalne
  • aromaty

Przetwórstwo owocowo-warzywne:

  • barwniki naturalne (beta karoten, betanina, kurkuma)
  • emulgatory i stabilizatory
  • środki konserwujące

Oferta – Mleczarstwo

  • szczepionki mleczarskie
  • enzymy (podpuszczki)
  • naturalne aromaty mleczarskie
  • barwniki naturalne
  • aromaty
  • testy
  • emulgatory i stabilizatory mleczarskie

Mięso i dania gotowe

  • dodatki funkcjonalne do przetworów mięsnych
  • szczepionki mięsne (kultury starterowe)
  • barwniki naturalne m.in. annato, carmel, betanina
  • mieszanki smakowe
  • aromaty do produktów mięsnych
  • przyprawy i preparaty aromatyczne
  • wieprzowe żelatyny smakowe
  • osłonki do wędlin
  • błonniki pszenne (Firmy RETTENMAIER)
  • przyprawy
  • emulgatory i stabilizatory do przemysłu mięsnego
  • białka sojowe